Hovawart Bond Nederland


 Fokkerij

Een van de belangrijkste steunpunten van de vereniging zijn de bij ons aangesloten fokkers. De fokkers en aspirantfokkers kunnen ons altijd om hulp vragen. Met meer dan 25 jaar fokervaring en een privé-archief ter beschikking kunnen wij gepaste hulp bieden. Door deze samenwerking proberen wij betere pups te fokken.

Onze vereniging ziet overleg en samenwerking met liefhebbers en fokkers als de belangrijkste zaken van de vereniging. Hieronder vindt u uitgebreide informatie.

Fok-ondersteuning

Fokken is leuk, een fantastische ervaring. Het is een hele verantwoording en natuurlijk iets wat met hart en ziel dient te gebeuren. De financiële vergoeding die er tegenover staat, is soms een leuke beloning voor vele uren werk en het opofferen van een heleboel vrije tijd en het ontvangen van veel, heel veel visite.

Iedere geboorte is weer een belevenis. Iedere geboorte is een geschenk van de natuur waarbij wij als mensen proberen een leidraad te creëren en liefst zoveel mogelijk te sturen met de door ons geselecteeerde dieren, aldus de tekst van de 1e voorzitter van onze vereniging en de meest ervaren fokker van Nederland. Wat moet u doen, wat doet de club voor u, waaraan moet het te gebruiken fokdier voldoen?

Hoe moet u handelen volgens de regelgeving van de Raad van Beheer, en volgens de regels van onze club? Waar haalt u een zo passend mogelijke reu vandaan? Voordat u besluit te gaan fokken, moet uw hond natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Via de vereniging is er dan alle hulp en ondersteuning. Ook zijn er een aantal ervaren fokkers die u graag helpen en adviseren. Binnen de Hovawart Vereniging is het zo dat u als (aspirant)fokker uw reukeuze bepaalt. Als fokker bent u immers verantwoordelijk voor uw pups. Via een jarenlang opgebouwde databank kunt u hulp van de vereniging krijgen. Hierbij zijn de contacten en samenwerking met andere verenigingen internationaal een groot voordeel. U als fokker draagt wel de verantwoordelijkheid om uw pups zo optimaal mogelijk te plaatsen en niet te vergeten zo optimaal mogelijk binnen uw mogelijkheden op te fokken. De club plaatst uw pups op de clubsite. U dient zelf een actief beleid te voeren wat betreft de verkoop van uw pups.

Binnen onze vereniging gelden onze Verenigingsfokreglementen (VFR). Deze reglementen bieden de fokkers voldoende vrijheid in handelen.