Hovawart Bond Nederland


 Laatste Nieuws


In deze rubriek vindt u het laatste nieuws.
Bezoek de site van tijd tot tijd en blijf op de hoogte van ons verenigingsnieuws!

Wenst u lid te worden van onze vereniging, schrijf dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan de secretaris!

Onder de rubriek Algemeen treft u ons bestuur. Hier vindt u foto's en namen van de bestuurders.

Het bestuur vraagt, hen niet via de telefoon te benaderen, maar uitsluitend het secretariaat een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen indien u contact wenst te leggen.

 


Maart 2024

23 maart

HBN: Kwalificatiewedstrijd speuren 

Vandaag is de eerste kwalificatiewedstrijd voor onze speurkampioenschappen gehouden. Er zijn vier honden die zich gekwalificeerd hebben.
Hieronder een kort verslag van de "geslaagde" honden. We hopen ze natuurlijk op onze clubkampioenschappen te mogen ontmoeten. Gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Kees van Gorp, voorzitter

Amber van Woefensteijn (Amigo) en Louis van Overdijk. Nog zeer jeugdige temperamentvolle teef die mooi met diepe neus zoekt, verwijzen van voorwerpen gebeurt nog met te veel inwerken. Hoeken worden mooi scherp genomen. Veel overtuiging van de hond, maar er zijn te veel momenten, waarbij de geleider onnodig probeert te helpen.
Zeer overtuigende kwalificatie.

Houwaert's Hilke (Terra) en Kees van de Sar. Een mooi temperament en daarbij voldoende rust in de oefening. Bij het oversteken van de weg is er even een korte onzekerheid en moet de hond opnieuw inzoeken. De eerste hoek wordt correct genomen. De tweede hoek wordt even overlopen, maar er is een snel herstel. Verwijzen kan beter en 2e voorwerp is te dicht bij de hoek. Hierna zoekt de hond een prima oefening. Geleider mag nog iets groeien in de handelingen.
Kwalificatie behaald.

Houwaert's Erwan en Hetty Slaats, Eerste lengte wat waaiend over het spoor, zoekt wel diep en met overtuiging. Bij het verwijzen heeft hij een commando nodig en wordt er met de lijn ingewerkt. Veranderende boden is geen probleem. De hond zoekt goed over de weg, maar heeft ook bij het verwijzen van de volgende voorwerpen veel hulp nodig.
Kwalificatie behaald.

Houwaert's Grand Fellow (Fellow) Christel van de Westelaken. Zoekt wat te langzaam maar wel zéér correct. Er wordt van tijd tot tijd met de lijn ingewerkt. Er wordt ingewerkt bij het verwijzen. Blijft na het verwijzen van de voorwerpen rustig liggen. Hond werkt wat te rustig, maar wel correct zijn spoor uit.
Kwalificatie behaald.


Februari 2024

26 februari

HBN: Wandeling: Graag willen we je uitnodigen voor een gezamenlijke wandeling met aangelijnde hond op 09 maart 2024 in de omgeving van Esbeek. Leden zijn inmiddels via e-mail geïnformeerdGa voor meer informatie over deze wandeling naar Activiteiten.

Kees van der Sar, secretaris


Januari 2024

19 januari

Het bestuur nodigt leden & gezinsleden uit om de Algemene Ledenverdering (ALV) bij te wonen op woensdagavond 28 februari 2024. Vanaf 19:00 uur zijn jullie van harte welkom. Er staat voor een ieder een kopje koffie of thee klaar.
De agenda is als volgt (en hier te downloaden):

 

HBN Algemene Ledenvergadering (ALV)

Locatie: KC-Tilburg, Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg

Datum: 28 februari 2024

Aanvang: 19:30 uur

 

AGENDA

 1. Opening ALV
 2. Mededelingen
 3. Goedkeuring notulen ALV 30 april 2023
 4. Post in (ingekomen stukken)
 5. Post uit (uitgaande stukken)
 6. Verslagen bestuur: 
  1. Voorzitter: Algemeen en Fokcomissie
  2. Secretaris: Algemene administratie en Webmaster
  3. Penningmeester: Ledenadministratie
  4. Vicevoorzitter: Clubactiviteiten
  5. Bestuurslid Hetty Slaats: Correspondentie clubblad en internationale contacten
 7. Kascontrole
 8. Voorstel contributie voor 2025
 9. Tarievenlijst
 10. Verkiezing en (her) benoeming kascommissie 2024/2025
 11. Verkiezing en (her) benoeming bestuursleden: 
  1. Herkiesbaar Kees van der Sar: Secretaris, Algemene administratie en Webmaster
 12. Fokkerij
 13. Buitengewone ALV 20 december 2023
 14. Clubblad en Nieuwsbrief
 15. Activiteiten  -> zie website www.hovawartbondnederland.nl
 16. W.V.T.T.K.
 17. Rondvraag
 18. Sluiting

Indien je niet in de gelelenheid bent om te komen, graag afmelden bij onze secretaris.
Dit kan via dit 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres
Graag zien wij jullie op woensdagavond 28 februari 2024.

Kees van der Sar, secretaris
 


November 2023

23 november

HBN Nieuwjaarsreceptie:

Beste leden, dit jaar helaas geen kerstborrel maar wel een zeer gezellige nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt alle leden uit om een drankje en een hapje te komen nuttigen op zondag 07 januari 2024. Wij hopen op deze manier het nieuwe jaar op een gezellige, sfeervolle en ontspannen wijze te kunnen starten.

Locatie: KC-Tilburg, Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg.

HBN Uitnodiging nieuwjaarsreceptie 2024

Kees van der Sar, secretaris

16 november

HBN buitengewone Algemene Ledenvergadering (ALV): Het bestuur nodigt leden & gezinsleden uit om een buitengewone Algemene Ledenverdering (ALV) bij te wonen op woensdagavond 20 december 2023.

Locatie: KC-Tilburg, Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg

Aanvang: 19:00 uur

Vanaf 18:45 uur zijn jullie van harte welkom. Er staat voor een ieder een kopje koffie of thee klaar. De agenda is als volgt:

AGENDA

 1. Opening vergadering
 2. Uitleg over de website en de constructie van het ledenportaal met stemming over toegankelijkheid
 3. Sluiting vergadering

Voor deze vergadering is aanmelden voor 18 december verplicht.
Aanmelden uitsluitend bij de voorzitter via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of WhattsApp.
Graag zien wij jullie op woensdagavond 20 december 2023.

Kees van der Sar, secretaris

01 november

HBN Clubblad: De najaars-/wintereditie van ons prachtige clubblad verschijnt binnenkort. Er wordt op dit moment weer enthousiast gewerkt aan de nieuwe uitgave. Op zondag 08 oktober laatstleden is er een bijzonder leuke spelletjesdag georganiseerd op het KC-Tilburg. Lees met veel plezier het artikel over dit gezellige en succesvolle evenement.

Kees van der Sar, secretaris


Oktober 2023

28 oktober

HBN: Smokkelaarswandeling: Graag willen we je uitnodigen voor een gezamenlijke wandeling met aangelijnde hond in de omgeving Strijbeekse bossen en heide. Het heet de smokkelaarsroute! Leden zijn inmiddels via e-mail geïnformeerd. Ga voor meer informatie over deze wandeling naar Activiteiten.

Kees van der Sar, secretaris

28 oktober

Raad van Beheer: Informatiedag foknormen (normenmatrix): Op zaterdag 07 oktober laatstleden is door de Raad van Beheer een informatiedag verzorgd over foknormen, voorheen de normenmatrix genoemd. Het is gebleken dat er nog veel onduidelijkheden zijn over de foknormen, de stamboom met een ‘gouden randje'. Voor deze informatiedag waren alle rasverenigingen uitgenodigd. Omdat men een hoge opkomst verwachtte werd het aantal leden per rasvereniging gesteld op maximaal 2 personen. Namens onze rasvereniging hebben Kees van Gorp, voorzitter HBN en voorzitter Fokcommissie en Kees van der Sar, secretaris HBN de informatiedag bijgewoond. Het was een lange zit, aanvang 09:00 uur en de afsluiting was na 17:00 uur, maar zeer de moeite waard. De agenda was als volgt:

 • Opening - Hildeward Hoenderken (RvB: voorzitter)
 • Uitleg over regelgeving voor de fokkerij – Jakko Broersma (RvB: secretaris)
 • Hoe ga je om met de populatie als je honden uitsluit op basis van screeningsuitslagen - Pieter Oliehoek (RvB: Commissie Gezondheid)
 • Belang van prioritering van screeningsonderzoeken - Monique Megens (RvB: Commissie Gezondheid)
 • Voorbeeld van een screeningsonderzoek wel of niet inzetten - Niek Beijerink (RvB: Commissie Gezondheid)
 • Samenvatting en vervolg – Jakko Broersma (RvB: secretaris)

Een verslag van de informatiedag en de gehouden presentaties door Jakko Broersma en door de leden van de Commisie Gezondheid zijn te lezen/downloden via ons ledenportal (inloggen).

Kees van der Sar, secretaris


Juli 2023

21 juli

Raad van Beheer: Bestuurssamenstelling Raad van Beheer is per 05 juli 2023 gewijzigd. De portefeuilleverdeling van het bestuur wordt in detail weergegeven op de website van de Raad van Beheer (Over de Raad van Beheer (Bestuur)), tevens HIER te downloaden. Voor een volledige update Raad van Beheer zie Leden (inloggen).

Kees van der Sar, secretaris

01 juli

HBN Clubblad: De zomeredite van ons clubblad staat weer voor de deur. Er wordt op dit moment zeer hard gewerkt aan de nieuwe uitgave. Iedereen die meegewerkt heeft aan dit mooie blad, weer van harte bedankt. Veel leesplezier binnenkort.

Kees van der Sar, secretaris


Juni 2023

30 juni

In januari is er een kwalificatiewedstrijd speuren gehouden en daaropvolgend in februari het clubkampioenschap 2023. Onze voorzitter heeft onder SHOW & WERK lovende woorden geschreven over winnaar Houwaert's Grant Fellow en zijn baasje Christel vd Westelaken. Gefeliciteerd Fellow en Christel.

Kees van der Sar, secretaris


Mei 2023

09 mei

Trainingsweek: Wederom zal deze zomer de trainingsweek gehouden worden. Ga voor meer informatie naar Activiteiten op onze website.

Themadag Fokkerij: Deze themadag is een vervolg op deel 1 en 2. Op zondag 01 oktober 2023 zal er een informatieve en inspirerende dag zijn. Deel 1 en 2 gingen vooral over de voorbereidingen, regelgeving en opfok van de gewenste pups. Deze keer gaat het voornamelijk over dekreuen. We willen heel graag alle dekreuen uitnodigen om zich op een leuke ongedwongen manier te presenteren. Deze dag is voor alle leden die iets meer willen weten over ons bijzondere ras. Ga voor meer informatie over deze themadag naar Activiteiten op onze website.

Kees van der Sar, secretaris

01 mei

Spelletjesdag: Na vele jaren niet georganiseerd te (kunnen) hebben, is er dit jaar weer een spelletjesdag voor hond en baas(jes) in de activiteitenlijst opgenomen. De spelletjesdag is wegens organisatorische redenen verplaatst naar medio oktober. Binnenkort wordt een ieder geïnformeerd via e-mail en de officiële uitnodiging zal ook op de website onder Activiteiten te downloaden zijn.

Kees van der Sar, secretaris


Maart 2023

19 maart

Het bestuur nodigt leden & gezinsleden uit om de Algemene Ledenverdering (ALV) bij te wonen op zondagmorgen 30 april 2023. Vanaf 10:30 uur zijn jullie van harte welkom. Er staat voor een ieder een kopje koffie of thee klaar.
De agenda is als volgt (en hier te downloaden):

 

HBN Algemene Ledenvergadering (ALV)

Locatie: KC-Tilburg, Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg

Datum: 30 april 2023

Aanvang: 11:00 uur

AGENDA

 1. Opening ALV
 2. Mededelingen
 3. Goedkeuring notulen ALV 12 juni 2022
 4. Post in (ingekomen stukken)
 5. Post uit (uitgaande stukken)
 6. Verslagen bestuur: 
  1. Secretaris: Algemene administratie en Webmaster
  2. Penningmeester: Ledenadministratie
  3. Vicevoorzitter: Clubactiviteiten
  4. Bestuurslid Hetty Slaats: Correspondentie clubblad en internationale contacten
 7. Kascontrole
 8. Voorstel contributie voor 2024
 9. Tarievenlijst
 10. Verkiezing en (her) benoeming kascommissie 2023/2024
 11. Verkiezing en (her) benoeming bestuursleden: 
  1. Herkiesbaar Christel van de Westelaken: Vicevoorzitter en Clubactiviteiten
 12. Fokkerij
 13. Clubblad en Nieuwsbrief
 14. Activiteiten  -> zie website www.hovawartbondnederland.nl
 15. W.V.T.T.K.
 16. Rondvraag
 17. Sluiting

Indien je niet in de gelelenheid bent om te komen, graag afmelden bij onze secretaris.
Dit kan via dit 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres
Graag zien wij jullie op zondagmorgen 30 april 2023.

Kees van der Sar, secretaris
 


Februari 2023

28 februari

Medio eind maart, begin april, zal de Algemene Ledenverdering (ALV) gehouden worden op onze trainingslocatie KC-Tilburg. Datum, aanvangstijd en agenda wordt op korte termijn op de website bekend gemaakt.

Kees van der Sar, secretaris

19 februari

Eind maart verwachten we ons clubblad voorjaar 2023 bij onze leden te kunnen hebben. Iedereen die meegewerkt heeft aan dit mooie blad, weer van harte bedankt.

Kees van der Sar, secretaris

15 februari

 Hondenwandeling 05 maart 2023
Kees van der Sar, secretaris


November 2022

15 november verwachten we ons laatste clubblad van 2022 bij onze leden te kunnen hebben. Iedereen die meegewerkt heeft aan dit mooie blad, weer van harte bedankt.

Kees van der Sar, secretaris


Oktober 2022

10 oktober

 Kerstborrel 18 december 2022


Hondenwandeling 19 november 2022
Kees van der Sar, secretaris


Mei 2022

08 mei

Het bestuur nodigt leden & gezinsleden uit om de Algemene Ledenverdering (ALV) bij te wonen op zondagmiddag 12 juni 2022. Vanaf 15:30 uur zijn jullie van harte welkom. Er staat voor een ieder een kopje koffie of thee klaar.
Aanvang ALV 16:00 uur. De agenda is als volgt (en hier te downloaden):

 

HBN Algemene Ledenvergadering (ALV)

Locatie: Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg

Datum: 12 juni 2022

Aanvang: 16:00

 

AGENDA (voorlopige inhoud)

 1. Opening ALV
 2. Mededelingen
 3. Goedkeuring notulen ALV 13 november 2021
 4. Post in (ingekomen stukken)
 5. Post uit (uitgaande stukken)
 6. Verslagen bestuur: 
  1. Verslag seretaris
  2. Verslag penningmeester
 7. Kascontrole
 8. Voorstel contributie voor 2023
 9. Tarievenlijst
 10. Verkiezing en (her) benoeming kascommissie 2022/2023
 11. Verkiezing en (her) benoeming bestuursleden: 
  1. Herkiesbaar Camiel Daamen: penningmeester, ledenadministratie
 12. Fokkerij
 13. Clubblad en Nieuwsbrief
 14. Activiteiten  -> zie website www.hovawartbondnederland.nl
 15. W.V.T.T.K.
 16. Rondvraag
 17. Sluiting

Indien je niet in de gelegenheid bent om te komen, graag afmelden bij onze secretaris. Dit kan via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres.
Graag zien wij jullie op zondagmiddag 12 juni 2022.

Kees van der Sar, secretaris


Januari 2022

11 januari

Wij hebben een logo laten maken voor de fokkers in onze vereniging. Onze fokkers plaatsen dit logo op hun website en tonen het bij andere digitale en analoge aankondigingen. Het logo kan uiteraard uitsluitend gebruikt worden als de fokker het VFR volgt. Puppy's van bij ons aangesloten fokkers die het logo mogen voeren, komen dus uit door ons gecontroleerde fokkerij. Aspirantkopers hebben hierdoor houvast bij hun research naar een puppy. Het logo ziet er als volgt uit:

FokkeraangeslotenHBN

December 2021

19 december

Helaas kunnen de gedragstesten van het Houwaert's N-nest en O-nest en de aansluitend geplande kerstborrel op 19 december door de coronamaatregelen geen doorgang vinden.

10 december

Diverse aanpassingen op de website gedaan:
- Logo lid van Raad van Beheer op de opstartpagina van de site geplaatst.
- Dekking geweest van Houwaert's Lady Gaga x Bagginnsa Qubilai Qahan.
- Enkele foto's op de site geplaatst.
- Gewerkt aan ledenportaal.
- Aanpassingen beschikbare pups.
Kees van Gorp, voorzitter

2 december & 8 december

Op bezoek geweest bij Monik op de Beeck (Gembloux) i.v.m. ideeën voor eigen databank, die we proberen te realiseren. Monik ken ik al vele jaren. Monik heeft zelf een Hovawart-dataprogramma uitgewerkt. In dit programma kunnen we zelf werken en data invoeren van onze honden. Monik gaat deze maand kijken of ze onze wensen kan implementeren in het bestaande programma.
Kees van Gorp, voorzitter

1 december

In het bestuur wordt al geruime tijd op een heel prettige manier samengewerkt. We hebben ons onlangs op de ALV duidelijk uitgesproken over onze huidige manier van werken en onze toekomstvisie. We hebben op de ALV ook medegedeeld dat we als bestuur onze functies intern kunnen wisselen. Onze statuten en reglementen laten dit gelukkig toe. Nu gaan we daar door de enorme werkdruk op de schouders van Christel van de Westelaken gebruik van maken. Kees van der Sar zal de functie van secretaris officieel gaan vervullen. Hij zal voor onze leden het aanschrijfpunt worden. Christel die een loodzware functie in de zorg heeft, zal zich uitsluitend nog met de clubactiviteiten bezighouden. Gelukkig blijft Christel actief in het bestuur. Ze is een rots in de branding voor ons. Al jaren is ze een aanspreekpunt voor de leden. De officiële vergaderingen met clubs en Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland vragen heel veel tijd en energie. Kees van der Sar gaat deze zaken regelen als officiële secretaris van de Bond. We zullen de wijzigingen in het bestuur z.s.m. doorgeven bij de Kamer van Koophandel en niet te vergeten op de site aanpassen.

Camiel Daamen is alweer op volle toeren aan de slag als penningmeester. Hij werkt aan de nieuwe ledenlijst en de verzendlijst van het binnenkort te versturen clubblad.

Nieuw in het bestuur en op de ALV unaniem gekozen is Hetty Slaats. Hetty zal zich meer met het clubblad, de website en het hondenbestand gaan bezig houden, uiteraard in samenwerking met mij.  

Ik zelf houd me, samen met Hetty, meer en meer bezig met belangrijke contacten met dekreueneigenaren en clubs. Zo waren we onlangs bij fokkers op bezoek en hebben we hier een aantal goede relaties opgebouwd. Zowel nationaal als internationaal zijn we aan de slag. In Nederland hebben we al een aantal nieuwe bloedlijnen aangeboord (gelukkig is er ook hulp van fokkers), de eerste dekkingen staan al gepland. De bloedlijnverbreding is dus al ingezet. 
Het contact met fokkers in binnen- en buitenland is noodzaak en als bestuur beseffen we dit terdege, uiteraard willen we onze eigen identiteit en zienswijze inzake de fokkerij behouden.

In de fokkerij hebben we een aantal mooie resultaten. Annemiek Kliebisch en Jan van Doremalen werden de trotse eigenaren van het eerste nestje van Woefensteijn (www.vanwoefensteijn.com). Terwijl de fokkers op vakantie waren, hebben we (Hetty en ik) de dekking gerealiseerd en niet zonder succes. Ook de eigenaren van de dekreu hebben hun volledige hulp aangeboden. Een mooi nest van maar liefst 12 pups was het resultaat. Een pupje was helaas niet levensvatbaar. We waren even bij de bevalling en zijn de daarop volgende dagen een aantal 'controles' gaan uitvoeren. Voor Jan en Annemiek is dit hun eerste nest, natuurlijk is dit supermooi en spannend.
Ondertussen is ook mijn eigen fokplan gestart. Eindelijk is Houwaert's Lady Gaga loops. We hopen dat ook hier alles voorspoedig verloopt. Vooral de site is iets waaraan we momenteel veel werken. Er komt een ledenportaal ofwel een afdeling waar uitsluitend onze leden gebruik van kunnen maken. Ook zal er een werkdeel voor het bestuur op de site komen. Dit alles realiseren is een flinke klus.
Halfweg de maand december zal ons december-clubblad weer verschijnen. Kortom we werken op volle toeren.

Kees van Gorp, voorzitter


Oktober 2021

VERPLICHTE REGISTRATIE FOKKER BIJ OVERHEID (UBN)

In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 zijn hier regels bijgekomen.

De nieuwe regels voor Identificatie & Registratie (I&R) Hond moet zorgen voor een betere controle op de hondenhandel, zodat illegale en malafide hondenhandel beter kan worden aangepakt. In dit nieuwe systeem worden de fokker, importeur, dierenarts of chipper geregistreerd. Het is dan direct duidelijk waar de hond vandaan komt, en van wie de hond een chip en paspoort kreeg.

informatie voor import van honden

Als je een hond uit het buitenland importeert dan zul je je eenmalig moeten registreren bij de overheid. Deze registratie is ook verplicht als je maar één hond uit het buitenland importeert.

Registreren kan via de knop 'direct UBN-nummer aanvragen' op de website www.rvo.nl/hond-kopen. Zonder UBN-nummer is het niet mogelijk je import bij de dierenarts en bij de Raad van Beheer te registreren.

Als importeur laat je de eerste registratie van de hond door een dierenarts doen. Dit moet binnen 2 weken na aankomst in Nederland gebeuren. De dierenarts registreert de import, chip en het paspoort bij een portaal. Komt de hond uit een derde land en heeft hij geen EU-dierenpaspoort? Dan geeft de dierenarts een EU-dierenpaspoort voor de hond af. Wil je de hond registreren in het NHSB dan volg je de gewone procedure voor importaangifte in je account in mijnrvb.nl. Registreer je UBN-nummer in je account in mijnrvb.nl voordat onze buitendienstmedewerker de hond komt controleren en registreren.

informatie voor fokkers Vanaf 1 november 2021 veranderen er een aantal zaken in de registratie bij de Raad van Beheer en bij Databank Honden en komen er meer controles in het systeem. Van belang voor fokkers is dat iedere fokker zich eenmalig moet registreren. Deze registratie is ook verplicht als je als fokker slechts één nestje wil fokken! De chipper van de Raad van Beheer mag wettelijk geen honden meer chippen als de fokker geen UBN-nummer heeft en dat geldt ook voor een dierenarts!

Bedrijfsmatige fokkers moeten zich al langere tijd registreren bij de overheid via een zogenaamd UBN-nummer. Maar nu geldt dat dus ook voor niet-bedrijfsmatige fokkers. De registratie van een niet-bedrijfsmatige fokker heet ook UBN-nummer, maar hoeft niet aan de voorwaarden voor bedrijfsmatige fokkerij te voldoen. Zo is het bewijs van vakbekwaamheid niet verplicht voor niet-bedrijfsmatige fokkers. Wel zijn er kosten voor de eenmalige registratie die de fokker moet betalen aan de overheid. De UBN-registratie voor niet-bedrijfsmatige fokkers gaat via hetzelfde loket van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Heb je als bedrijfsmatige fokker al een UBN voor honden? Dan kun je gewoon dat nummer blijven gebruiken.

De aanmelding via de RVO voor niet-bedrijfsmatige fokkers is verplicht als zij vanaf 1 november 2021 een nestje gaan fokken of als zij vanaf die datum pups overschrijven als fokker naar een nieuwe eigenaar. Aanmelden kan via de knop 'direct UBN-nummer aanvragen' op de website www.rvo.nl/hond-kopen. Zonder UBN-nummer is het niet mogelijk uw nestje of import bij de Raad van Beheer te registreren.

Wat is de procedure voor de fokker van stamboomhonden vanaf 1 november 2021?

Deze regels gelden voor alle pups die na 1 november 2021 worden verkocht.

De fokker vraagt een UBN-nummer aan via het RVO-loket. Dit moet voor het bezoek van de chipper gedaan zijn.

· De fokker registreert het UBN-nummer in zijn account op mijnrvb.nl.

· De fokker volgt verder de normale procedure voor het melden van dek- en geboorte-aangifte in mijnrvb.nl.

· De chipper van de Raad van Beheer chipt het nest bij de fokker. De chipper mag wettelijk geen honden meer chippen als de fokker geen UBN-nummer heeft.

· Na het chippen wordt er direct een automatische melding gedaan naar de RVO dat er chips geplaatst zijn bij de pups. De melding wordt gekoppeld aan het UBN-nummer van de fokker.

· De fokker doet zelf de geboortemelding bij een portaal / databank (bijv. Databank Honden databankhonden.nl). De fokker dient daarbij ook het chipnummer van de moederhond op te geven. De fokker kan bij de geboortemelding in Databank Honden gebruik maken van zijn account op mijnrvb.nl waardoor in 1 keer alle nestgegevens kunnen worden overgezet naar de RVO.

· De fokker gaat naar de dierenarts met het nest voor het verplichte dierenpaspoort. De dierenarts koppelt het paspoortnummer aan het chipnummer en doet melding bij een portaal / databank.

· Na de verkoop van de stamboompups schrijft de fokker de pups over naar de nieuwe eigenaar via zijn account in mijnrvb.nl. Ook moet hij de pups weer afmelden bij zijn portaal / databank. Als de fokker de pups via Databank Honden heeft aangemeld dan kan hij via zijn account op mijnrvb.nl de pups ook weer makkelijk afmelden bij Databank Honden.

· De nieuwe eigenaar moet zelf de pup aanmelden bij een portaal / databank. De nieuwe eigenaar kan de pup via zijn account in mijnrvb.nl ook weer via 1 druk op de knop makkelijk aanmelden bij Databank Honden.

nieuwe procedure voor de registratie in databank honden De aangewezen databanken heten vanaf 1 november 2021 ‘portalen’ bij de overheid. Databank Honden is een aangewezen ‘portaal’.

Vanaf 1 november 2021 wijzigt dus ook de registratie in Databank Honden. Daarmee voldoen wij aan de nieuwe regels die dan gelden. De registratieschermen en de aanmeldmodule van Databank Honden zijn vanaf 1 november helemaal vernieuwd.

Wat gaat er voor fokkers veranderen in de aanmelding bij Databank Honden?

· Vanaf 1 november 2021 is er een koppeling tussen mijnrvb.nl en de nieuwe Databank Honden. Dit betekent dat je als fokker met je account van mijnrvb.nl ook in kunt loggen op Databank Honden. Je hebt dus maar één inlog nodig.

· Door de koppeling kun je als fokker vanuit mijnrvb.nl met 1 druk op een knop in één keer de geboortemelding doen van het nest bij Databank Honden. Alle gegevens worden dan na controle, akkoord en betaling bij de RVO aangemeld. Wil je bij een ander portaal aanmelden dan zul je de gegevens zelf over moeten nemen.

· Door de koppeling kun je als fokker vanuit mijnrvb.nl met 1 druk op een knop ook een pup afmelden bij Databank Honden na verkoop. Alle gegevens per pup worden dan na controle en akkoord bij de RVO aangepast. Voorwaarde is wel dat je als fokker de pups vooraf ook bij Databank Honden hebt aangemeld.

Wat gaat er voor pupkopers veranderen in de aanmelding bij Databank Honden?

· Ook voor de pupkopers wordt het melden van de aankoop van de hond bij Databank Honden makkelijker vanaf 1 november. Er is dan een koppeling tussen mijnrvb.nl en de nieuwe Databank Honden. Dit betekent dat je als pupkoper in één keer de aankoopmelding kunt

doen van je hond bij Databank Honden. Alle gegevens van de pup worden dan na controle, akkoord en betaling bij de RVO aangemeld.

Door de aanpassingen in mijnrvb.nl en de koppeling met Databank Honden wordt de verplichte registratie voor de fokker en de pupkoper een stuk eenvoudiger.

Actuele informatie

Voor de actuele informatie vanuit de RVO over de nieuwe registratie kun je terecht op www.rvo.nl/hond-kopen. 


Oktober 2021

Het bestuur nodigt leden & gezinsleden uit om de Algemene Ledenverdering (ALV) bij te wonen op zaterdagavond 13 november 2021. Vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom en staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.
Aanvang ALV 20:00 uur. De agenda is als volgt (en hier te downloaden):

HBN Logo

HBN Algemene Ledenvergadering (ALV)

Locatie: Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg

Datum: 13 november 2021

Aanvang: 20:00

 

AGENDA

 1. Opening ALV
 2. Mededelingen
 3. Goedkeuring notulen ALV 22 februari 2020
 4. Post in (ingekomen stukken)
 5. Post uit (uitgaande stukken)
 6. Verslagen bestuur
 7. Verslag penningmeester
 8. Kascontrole
 9. Voorstel contributie voor 2022
 10. Verkiezing en (her) benoeming kascommissie 2021
 11. Kandidaat voorstellen als bestuurslid redactie
 12. Fokkerij
 13. Clubblad en Nieuwsbrief
 14. Activiteiten  -> zie website www.hovawartbondnederland.nl
 15. W.V.T.T.K.
 16. Rondvraag
 17. Sluiting

Indien je niet in de gelegenheid bent om te komen, graag afmelden bij onze secretaris. Dit kan via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres.
Graag zien wij jullie op zaterdagavond 13 november 2021.


Mei 2021

Beste leden & gezinsleden,

Eindelijk, het is zover. We laten de pandemie achter ons, althans daar lijkt het op. Op het Kyno Center Tilburg zijn we er klaar voor. De lessen zijn inmiddels weer begonnen. Uiteraard een warm welkom voor onze nieuwe leden / cursisten. We hopen dat jullie met veel enthousiasme aan het "opvoeden" van jullie nieuwe pup gestart zijn of hiermee gaan beginnen.

HBN Algemene Ledenvergadering (ALV) 2021:

De jaarlijkse ALV vindt dit jaar later in het jaar plaats dan gebruikelijk, u weet waarom. Binnenkort zal datum en agenda bekend gemaakt worden in deze rubriek.

Clubblad:

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe uitgave van ons prachtige clubblad.

OPROEP: Beste leden, indien jullie ook iets leuks te vertellen hebben, schrijf het ons. Schrijf een leuk artikel over jullie belevenissen met jullie viervoeter, maak leuke foto’s met een acceptabel formaat. Dus niet foto’s via Whatsapp. Foto’s gemaakt met een fototoestel of met de camera van je smartphone is voldoende. Stuur uw bijdrage en originele foto’s naar:

Hetty Slaats (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Indien het versturen van de foto’s niet via e-mail kan, dan graag WeTransfer gebruiken (www.WeTransfer.com)

Tot snel.


December 2020

Beste leden & gezinsleden, 

Inmiddels zijn de laatste weken van dit jaar aangebroken. Het Sinterklaasfeest is nog maar net achter de rug, staan de kerstdagen alweer voor de deur. Wie had dat gedacht, een bijna volledig jaar waarbij het ondernemen van activiteiten door COVID-19 niet mogelijk was en, het einde is helaas nog niet in zicht. Ten tijde van dit schrijven worden er zelfs nog strengere maatregelen door ons cabinet aangekondigd. De lessen op zondag op de trainingslocatie konden tot op heden, met een korte onderbreking in maart/april van dit jaar, gelukkig op aangepaste wijze wel doorgaan. 

We waren het jaar op 25 januari zo enthousiast begonnen met een informatieve middag, Thema = "De Fokkerij". Het eerste deel van dit thema werd zeer goed bezocht, een enorm geslaagde middag. Deel 2 zou eind maart plaats vinden, iedereen kon bijna niet wachten tot het zover zou zijn maar helaas, de pandemie gooide roet in het eten. Ondanks de pandemie zijn we als bestuur volop bezig. Kijk maar eens even onder de rubriek Activiteiten. We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk een activiteit definitief kunnen melden maar u zult begrijpen dat we geen onnodige risico's willen en mogen nemen. 

Dit gezegd hebbende moeten we helaas melden dat onze traditionele kerstborrel en nieuwjaarsbijeenkomst niet zullen plaatsvinden.

Onder de rubriek Activiteiten is ook de winterstop van onze trainigslocatie Tilburg opgenomen. Denkt u eraan dat in genoemde periode geen trainingslessen gevolgd kunnen worden.

Hovawart Kerst

Een aantal van onze (bestuurs-) leden en cursisten kreeg helaas het virus en/of verloor zelfs dierbaren zoals ouders, broers, zusters, vrienden of bekenden. Het bestuur wenst iedereen veel sterkte toe in deze onwerkelijke tijd. Geniet zoveel als mogelijk van de feestdagen en zorg ervoor dat u de jaarwisseling veilig en gezond doorkomt, samen met uw viervoeter(s).

Tot snel!


Januari 2020

Het bestuur nodigt leden & gezinsleden uit om de Algemene Ledenverdering (ALV) bij te wonen op zaterdagavond 22 februari 2020. Vanaf 20:00 uur bent u van harte welkom en staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.
Aanvang ALV 20:30 uur. De agenda is als volgt (en hier te downloaden):

HBN Logo

HBN Algemene Ledenvergadering (ALV)

Locatie: Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg

Datum: 22 februari 2020

Aanvang: 20:30

 

AGENDA

 1. Opening ALV
 2. Mededelingen
 3. Goedkeuring notulen ALV 08 maart 2019
 4. Post in (ingekomen stukken)
 5. Post uit (uitgaande stukken)
 6. Verslagen bestuur
 7. Verslag penningmeester
 8. Kascontrole
 9. Voorstel handhaven huidige contributie voor 2021
 10. Verkiezing en (her) benoeming kascommissie 2020
 11. Verkiezing en benoeming bestuursleden
 12. Fokkerij
 13. Clubblad en Nieuwsbrief
 14. Activiteiten  -> zie website www.hovawartbondnederland.nl
 15. W.V.T.T.K.
 16. Rondvraag
 17. Sluiting

Indien je niet in de gelegenheid bent om te komen, graag afmelden bij onze secretaris. Dit kan via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres.
Graag zien wij jullie op zaterdagavond 22 februari 2020.


Oktober 2019

Kerst 1 Kerstborrel: Op zondag 15 december 2019 organiseren wij een kerstborrel op de trainingslocatie.
Dit is de laatste zondag in 2019 dat er trainingslessen gevolgd kunnen worden. De bedoeling is om de kerstborrel na de laatste les plaats te laten vinden. Wij vinden het enorm gezellig om elkaar voor de "winterstop" te treffen onder het genot van een hapje en een drankje en wellicht een goed gesprek! Het idee is om de kerstborrel op Amerikaanse wijze te doen. Dit houdt in dat iedereen iets lekkers meeneemt (in kleine hoeveelheden). Om overzicht te houden en om te voorkomen dat we allemaal hetzelfde meebrengen, zal binnenkort in de kantine van de trainingslocatie een lijst aanwezig zijn waarop men zijn of haar keuze kenbaar kan maken. Wij hopen op deze manier het jaar op een gezellige, sfeervolle en ontspannen wijze, genietend van alle lekkernijen, af te kunnen sluiten.


Februari 2019

Het bestuur nodigt leden & gezinsleden uit om de Algemene Ledenverdering (ALV) bij te wonen op vrijdagavond 08 maart 2019. Vanaf 20:00 uur bent u van harte welkom en staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. Aanvang ALV 20:30 uur. De agenda is als volgt (en hier te downloaden):

HBN Logo

HBN Algemene Ledenvergadering (ALV)

Locatie: Lovense Kanaaldijk 40, Tilburg

Datum: 08 maart 2019

Aanvang: 20:30

 

AGENDA

 1. Opening ALV
 2. Mededelingen
 3. Goedkeuring notulen ALV 08 april 2018
 4. Post in (ingekomen stukken)
 5. Post uit (uitgaande stukken)
 6. Verslagen bestuur
 7. Verslag penningmeester
 8. Kascontrole
 9. Vaststelling contributie 2020
 10. Verkiezing en (her) benoeming bestuursleden
 • Aftreden Frederique Schless: webmaster
 • Herkiesbaar Camiel Daamen: penningmeester, ledenadministratie
 1. Verkiezing en (her) benoeming kascommissie 2019
 2. Clubblad
 3. Activiteiten
 • Hap & Stap wandeling 10 maart a.s.
 • Officieel UV-examen 18 mei 2019
 1. W.V.T.T.K.
 2. Rondvraag
 3. Sluiting

Indien je niet in de gelegenheid bent om te komen, graag afmelden bij onze secretaris. Dit kan via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres. Graag zien wij jullie op vrijdagavond 08 maart 2019.


November 2018

Kerst 1 Kerstborrel: Op zondag 16 december 2018 organiseren wij een kerstborrel op de trainingslocatie.
Dit is de laatste zondag in 2018 dat er trainingslessen gevolgd kunnen worden. De bedoeling is om de kerstborrel na de laatste les plaats te laten vinden. Wij vinden het enorm gezellig om elkaar voor de "winterstop" te treffen onder het genot van een hapje en een drankje en wellicht een goed gesprek! Het idee is om de kerstborrel op Amerikaanse wijze te doen. Dit houdt in dat iedereen iets lekkers meeneemt (in kleine hoeveelheden). Om overzicht te houden en om te voorkomen dat we allemaal hetzelfde meebrengen, zal binnenkort in de kantine van de trainingslocatie een lijst aanwezig zijn waarop men zijn of haar keuze kenbaar kan maken. Wij hopen op deze manier het jaar op een gezellige, sfeervolle en ontspannen wijze, genietend van alle lekkernijen, af te kunnen sluiten. 


Oktober 2018

De HBN Clubmatch 2018: Het is alweer enige weken geleden dat deze gehouden is, wat gaat de tijd toch snel. De weergoden waren ons zeer goed gezind, de temperatuur was bovengemiddeld hoog voor de tijd van het jaar en een stralend zonnetje maakte het geheel compleet. We hebben met het voltallige bestuur en een aantal leden / vrijwillegers er hard aan gewerkt om deze bijzondere dag tot een succes te maken. Ondanks dat de show dit jaar niet onder de vlag van de Raad van beheer viel, mochten we toch een aantal prachtige honden uit het buitenland verwelkomen.

Uitslagen Clubmatch 2018: 

Klasse: Reu/Teef: Naam: Eigenaar:
       
Beste baby klasse Reu Houwaert's Kaleb Fuego J. Wullms
Beste jeugd klasse Reu Qai van Mies & Co T. van Laarhoven
Beste tussen klasse Reu Hercules Pamir Freya van de Aardborst W. van de Sanden
Beste open klasse Reu  Houwaert's Goodwill Teddy R. Joosten
Beste gecastreerd Reu Houwaert's Fantagiro R. Joosten
Beste veteranenklasse Reu Houwaert's Timber Fam. C. van der Sar
Beste kampioensklasse Reu Vom Fleischereck (Fuego) A. Huxel 
       
Beste baby klasse Teef Houwaert's Kendra M. van Dijk-scheuter
Beste tussen klasse Teef Von den Flecker Schlossgeistein C. Reeh-Hofmann
Beste open klasse Teef Blümchen von den Kummerower Heiden C. Reeh-Hofmann
Beste kampioensklasse Teef Houwaert's Doeshi K. Mazurowska
       
Beste van de Clubmatch Reu Vom Fleischereck (Fuego) A. Huxel 
       
Clubkampioen Teef Houwaert's Githa H. van de Pas / B. Draaier


Houwearts Githa Clubkampioen 2018bClubkampioen Houwaert's Githa

 

Michelle Bohnen heeft dit jaar de Clubmath prachtig in beeld gebracht. Voor een compleet overzicht van alle deelnemede honden klik op de volgende URL:

 

Foto's deelnemende honden Clubmatch 2018

 

Namens het bestuur, dank voor uw deelname. Wij zien u graag weer terug op de Clubmatch 2019.

 

 


Augustus 2018

Onze 2e clubmatch is in aantocht. Deze zal plaatsvinden op 7 oktober a.s. en om 10:00u beginnen. Het terrein is open vanaf 9:30u. U kunt u zich vóór 15 september aanmelden via dit formulier


April 2018

De algemene ledenvergadering komt er weer aan! De vergadering vindt plaats op 8 april a.s. om 11:00 uur op het voor iedereen bekende adres aan de Lovense Kanaaldijk 40 in Tilburg.

De lessen van 10:00u en 11:00u gaan gewoon door, hoewel de les van 11:00u een uurtje later zal starten. 

De volgende agendapunten zullen besproken worden:

1. Opening
2. Post in & uit
3. Verslagen bestuur
4. Verslag Penningmeester
5. Kascontrole & verkiezen
6. Vasstelling contributie
7. Verkiezen bestuursleden
- Herkiesbaar dhr van de Sar, Vice-voorzitter.
8. Clubblad
9. W.V.T.T.K.
10. Sluiting.

Indien je niet in de gelegenheid bent om te komen, graag afmelden bij onze secretaris. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag zien wij jullie a.s. zondag!

Maart 2018

Er staan weer een heleboel leuke activiteiten gepland. Hieronder vindt u een overzicht van de komende activiteiten!

 • 8 april: Algemene leden vergadering 
 • Medio april: UV-examen
 • 27 Mei: Dag van de Hond
 • 5-6 mei festiviteiten rond 30 jaar bestaan Houwaerts
 • Week 31 Trainingsweek (ook voor Boston en Boxer)
 • 7 oktober CLUBSHOW 2018
November 2017

We hebben terug kunnen kijken op een zeer geslaagde eerste Kampioenschapsclubmatch. Nogmaals dank aan Dhr. T. Lemmer voor het jureren van deze mooie wedstrijd. We hopen dat iedereen er net zoveel van genoten hebben als wij. Hieronder vindt u de winnaars van elke caterogie! 

Beste baby reu
Louis van Lutje Marne                             eigenaar; C. Vogel-Magielse  

Reu JeugdklasseUitmuntend 1  Jeugd clubkampioen
Houwaert’s Jolly Joker                            eigenaar; T. Simons 

Openklasse ReuUitmuntend 1 Beste reu
Houwaert’s Farouche                               eigenaar: Fam. Daamen 

Veteranenklasse reuUitmuntend 1 Beste reu
Houwaert’s Timber                                   eigenaar: Fam vd Sar 

Teven jeugd klasseUitmuntend 1  Jeugd clubkampioen   Reserve CAC
Hachi Freya van de Aardborst                    eigenaar: K. van Gorp 

Teven TussenklasseUitmuntend 1 Beste teef
Meis van Bleekens bosch                            eigenaar:  Fam. Leenders 

Openklasse TevenUitmuntend 1 Beste teef
Houwaert’s Ika                                          eigenaar: Mevr. Wagemaker 

Fokkersklasse: Uitmuntend 1  clubkampioen 2017  CAC  BOB
Houwaert’s Doeshi                                     eigenaar: K. van Gorp

 

Kampioenschapsclubmatch

15 Oktober 2017

Organisatie;                           Hovawart Bond Nederland
Locatie;                                   KC-Tilburg,  Houwaerts  K van Gorp 
Lovensekanaaldijk 40, 5015 AK Tilburg
06 54716556

Keurmeester;                      Dhr T. Lemmer

Hartelijk welkom bij onze 1e kampioensschapsklubmatch.   Een clubmatch onder de vlag van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Een wedstrijd waarbij punten te verdienen zijn voor het officiele Nederlands kampioenschap. De beste hond wordt tevens clubkampioen  2017. Een prestieuze titel die in binnen- en buitenland aanzien geeft. Wij zijn trots op de mogelijkheden die de Raad vanBeheer ons heeft geboden door toestemming voor de organiatie van ons evenement te verlenen. Natuurlijk zijn we ook blij met de deelnemers en hopen we dat ook u geniet van een leuke dag die we bewust niet te veel in de publiciteit hebben gebracht.

Hierna volgen wat gegevens die voor u van belang kunnen zijn;

- Bij aankomst de auto’s zo parkeren dat de weg niet geblokkeerd wordt voor hulpdiensten en organisatie
- Het terrein is open vanaf 9.30
- Bij binnenkomst wordt uw hond en uw betaling gecontroleerd. Neem eventueel een betaalbewijs mee.
- NA controle ontvangt uw uw startnummer en een catalogus
- De wedstrijd zal rond 10.00 van start gaan.
- Neem een stoel voor uzelf mee, Denk aan een eventuele partytent voor u en uw hond.
- Deelnemers worden opgeroepen om naar en in de ring te verschijnen. Volg de instructies van de ringmeester op.
- Iedereen dient tot na de keuringen te blijven.  De deelname prijzen worden na afloop uitgereikt

Deze zijn verdeeld in verschillende klasse’s.

Reuen;  van baby klasse  tot veteranen klasse.
Teven; van baby klasse tot veteranen klasse.

Hieruit volgen de beste van de reu en teef. Daarna volgt de beste van de dag.

Op het veld staat 1 ring opgesteld waar de keuringen zullen plaatsvinden. Respecteer de beslissing van de keurmeester.  U mag rondom de ring plaatsnemen zolang er geen hinder is bij de deelnemende honden.

Enkele regels voor de presentatie in de ring

 • De keuring vind plaats in de aangewezen ring.
 • De keurmeester/ringmeester geeft de aanwijzingen wat van u wordt verwacht.
 • Na opstelling van de honden per klasse worden er rondjes gelopen/gerend om het gangwerk te beoordelen.
 • De eigenaar is zelf verantwoordelijk voor het gedrag van hun hond (dit geld ook voor buiten de ring).
 • De line-up en het lopen is tegen de klok in op volgorde van de startnummers
 • Houd aub afstand tussen de honden zodat de keurmeester de hond goed kan beoordelen.
 • De keurmeester neemt alle honden individueel voor een keuring op benadering, betasting, uitstraling en gebit. De gebitskeuring is noodzakelijk. Mocht dit niet mogelijk zijn zal een evt diskwalificatie met zich meebrengen.
 • De deelnemende honden mogen geen halti, harnassen of muilkorven dragen.
 • Zorg dat u tijding in de buurt van de ring bent en dat u hond is uitgelaten voordat u de ring inloopt.
 • Draag u startnummer zichtbaar.

Na de keuringen volgt er een keuringsrapport  en een bijhorende certificaat. Hierbij ontvangt u ook nog een presentje van de vereniging wat door de organisatie wordt uitgereikt.

De gehele dag kunt u gezellig op het terras of rondom de ring plaatsnemen kijken en genieten.
 Er zullen mogelijkheden zijn om wat te kunnen nuttigen tegen acceptabele prijzen. De kinderen kunnen spelen op aangewezen plekken. Kortom, een leuke gezellige dag voor het hele gezin.

Kees van Gorp, voorzitter

Juli 2017

De inschrijvingen zijn geopend voor onze 1e Hovawart Kampioensclubmatch! Deze zal plaatsvinden op zondag 15 oktober 2017. Het aanmeldformulier vindt u op de pagina's Show & Werk en Downloads

Mei 2017

De Algemene Leden Vergadering zal plaatsvinden op zondagmiddag 2 juli a.s. om 12:00 te Tilburg. De agenda zal er alsvolgt uitzien: 
       
        1. Opening
        2. Post in & uit
        3. Verslagen bestuur
        4. Verslag Penningmeester
        5. Kascontrole & verkiezen
        6. Verkiezen bestuursleden
        7. Activiteiten
        8. Clubblad
        9. WVTTK
        10. Sluiting

Graag willen wij jullie tevens uitnodigen voor een aangelijnde wandeling met afsluiting een gezellige simpele barbecue. 
Datum: 2 juli
Tijdstip: NA de algemene ledenvergadering
Kosten: 5 euro p.p. (kinderen tot 8 jaar 2,50 euro).
             Drinken is op eigen kosten. 
Aanmelden kan bij Christel tot 30 juni: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tot dan!

Maart 2017

18 maart 2017 is Leon Peijen, echtgenoot van ons bestuurslid Cissie Peijen, op 60 jarige leeftijd overleden. 

Leon is in Het Afscheidshuis, locatie Dijksterhuisstraat 2, waar u donderdag 23 maart tussen 19.00 en 20.00 uur nog even bij hem kunt zijn. Wij nodigen u uit voor de afscheidsdienst van Leon op vrijdag 24 maart om 11.30 uur in Aula 1 (Aurora) van het Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. 


Doe maar gewoon, denk aan anderen, help waar je kunt, gebruik je handen, niet zeiken of zeuren

Dit zijn toch wel dingen die bij Leon pasten. Idealen die hij samen met zijn Cissie deelde. Samen hadden ze drie kinderen. Kinderen waar ze trots op waren. De kleine Leon die nog steeds thuis woont, die vol overtuiging over zijn politieke zaken praat. Het is een overtuiging waar Leon en Cissie trots op zijn.  Stefan die bij onze hondenschool begonnen is, was vaak de trots van het gesprek. De herinneringen waren vaak een gespreksonderwerp. Stefan en zijn Sabine zijn de ouders van het eerste kleinkind Faith, iets wat altijd bijzonder blijft. Samen met Stefan werd een oldtimer Toyota opgeknapt. Knutselen aan auto’s vond Leon geweldig.  Stefan was ook de zonneweringspecialist, net als zijn vader…… Dimitri is de motormuis van de familie. Hij  is iemand waar ook heel vaak over gesproken werd. Leon vertelde vol trots over de racecircuitervaringen.  Cissie vindt het maar niets, maar Leon vertelde vol trots hoe dat alles gaat. Dimitri en zijn Nydia verwachten een baby.  Samen met Cissie vertelden ze 100-uit over de vele reisjes naar Netolice in Tsjechië.  Ook als hondenvrienden waren we daar een aantal keren gezamenlijk. 

De kleinkinderen zullen hun opa nooit zelfstandig gaan herinneren, maar de mooie verhalen, via hun oma en hun ouders, maar ook van ooms, tantes en de vele bekenden zijn er. Zij moeten Leon onder ons en zeker ook onder hen gaan houden.   

Kees van Gorp.

Februari 2017

22 februari 2017

De Fokcommissie is uitgebreid met onze club dierenarts drs. R. Joosten die wekelijks actief is op de vereniging!

 5 februari 2017

Op 5 februari hadden weer een gezellige lesdag. De opkomst was zo groot dat we moesten improviceren. De pupgroep is erg groot en gezellig onder elkaar. 'Smorgens komen we rond 9.15 uur samen en drinken dan een kopje koffie en kletsen bij over de afgelopen week. Daarna gaan we naar het ved m gezellig de getrainde oefeningen te laten zien de de nieuwe oefeningen te oefenen.  Dat gaat er heel leuk aan toe. De halfws groep was deze week ook weer enorm groot en met twee traineners hadden we onze handen vol. Daarna was er weer een gezamelijke maaltijd en wat gezelligheid. Nadat we weer wat hadden naar binnen gewerkt kwam de volassen hondengroep nog . Deze week was er weer een van de ou bekende op bezoek. Cees en Ariette Aling kwamen met Jary op bezoek. Ook Carl Begeer kwam even op bezoek, ook dat was weer gezellig als vanouds. Heerlijk samen bijgekletst en tot laat in de middag was het weer gezellig. Zo zie je maar dat een eigen locatie toch wel heel belangrik is voor de onderlinge band. We zijn heel blij dat we deze mogeijkheden hebben en dat de sfeer zo goed is. 

Januari 2017

Als bond hebben we een erkenning bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied 

aangevraagd. Van de Juriste ontvingen we het bericht dat we aan de criteria van deze Raad voldoen. Met andere woorden we werken netje en correct. Reeds bestaande rasverenigingen hebben de mogelijkheid gehad om bezwaren in te dienen. 

Dus onder andere ANDERE hovawart verenigingen kunnen bezwaar indienen tegen onze toetreding 

tot de Raad. Van de Raad ontvingen we twee bezwaarschriften tegen onze vereniging. Jammer want dit betekent dat de erkening nu wat later dan gehoopt zal worden bereikt. We betreuren het dat zeker een persoonlijke vete gebruikt wordt tegen onze vereniging. Gelukkig willen niet alle

leden / bestuursleden ons boycotten. We zijn blij dat zelfs een bestuurslid van de bezwaarsturende vereniging ons bezoekt en zelfs publiekelijk aangeeft te wensen dat er een samenwerking tussen ALLE verenigingen komt. 

Dit is natuurlijk in het belang van ons ras. We wachten nu op de reactie van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.We hopen nu snel ingesprek te kunnen met de Hovawart rasvereniging Nederland en kijken of we kunnen 

samen gaan werken. Deze erkende vereniging stuurde geen bezwaar in tegen onze vereniging.

Zondag 29 januari zijn we weer heerlijk aan het trainen geweest. Tussen de lessen door heerlijk soep gegeten. Dank je Christel voor de lekkere verse soep. Voor dertig mensen soep maken is een hele klus.

Nadat de laatste honden getraind hadden was het weer tijd voor een heerlijke bonenschotel van het huis. Nadat de inwendige mens dus goed verzorgd was hebben we nog even heerlijk geproost op een fantastisch geslaagde dag. Karel Neelis was zo sportief om Boston Frits op te komen halen. Deze prachtige Boston woont bij Karel en zijn dochter Carlijn en heeft voor een nieuwe generatie Bostons gezorgd. Ondanks dat Karel lid is van een andere Hovawart Vereniging is hij een reeds jaren lange Boston en Hovawart Vriend en een graag geziene gast op onze locatie. 

       

 

 

 

senna

 

Interesse om met uw Hovawart te trainen, kom dan eens kijken bij speciale hovawartlessen van Nederland.

 

DSC02594.JPG  

DSC02598.JPG