Hovawart Bond Nederland


 Show & Werk


De Hovawart is een echte werkhond. Boven alles hoort de Hovawart ook een fijne gezinshond te zijn. De Hovawart is niet geschikt voor iedereen, maar om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden geven wij iedere zondag trainingen.
Er zijn ook diverse shows waaraan u kunt deelnemen. Het mooiste evenement is natuurlijk de clubmatch. 

Graag informeren wij u hierover!


26 februari 2023   Clubwedstrijd speuren

Nadat we een 'kwalificatiewedstrijd' hebben georganiseerd, was er op 26 februari ons eigen clubkampioenschap speuren! Er was een leuk aantal deelnemers die verdeeld werden over drie groepen. Voor de honden werden er sporen uitgelopen die drie uur oud waren. Er is geloot wie welk spoor moest uitlopen.

Houwaert's Grand Fellow en Christel v.d. Westelaken hebben een heel mooi examen laten zien en werden, net als in 2022, ook in 2023 editiekampioen! Op onze ALV zijn de geslaagde baasjes en honden in het zonnetje gezet. Een prachtprestatie en als fokker van Fellow ben ik toch ook wel heel trots.

Kees van Gorp, voorzitter


7 oktober 2018     2e clubmatch Hovawart Bond Nederland

Meldt u tijdig aan! U kunt u zich aanmelden via dit formulier vóór 15 september aanstaande. 


15 oktober 2017    1e Kampioenschapsclubmatch Hovawart Bond Nederland
De inschrijvingen zijn geopend. U kunt uw hond aanmelding via dit formulier! Wij zien uw inschrijving graag toegemoet vóór 1 oktober. (Inschrijven niet meer mogelijk)


3 juli 2016     1e clubmatch Hovawart Bond Nederland
Deelnemers uit Nederland, België, Polen, Duitsland.  Helaas is inschrijven niet meer mogelijk.  Het maximaal aantal in te schrijven honden is ruim voor de sluitingsdatum bereikt. Bijzonder leuk evenement met deelnemers uit diverse landen.  U bent hartelijk welkom om ons te bezoeken. (Inschrijven niet meer mogelijk)